Dzisiaj jest piątek, 17 maja 2024 r., 138 dzień roku
0
0
0
WIADOMOŚCI | SPORT | OGŁOSZENIA | BAZA FIRM | BLOGI | KULTURA | WIDEO | ZAKUPY | GALERIA ZDJĘĆ | PRZETARGI
Pstrąg pieczony z ziołami
Dodał: M_Celi, 04-10-2013 14:16, odsłon: 1474
www.maxymonium.com
www.maxymonium.com

Składniki (1 porcja):

  • 1 świeży pstrąg wypatroszony,
  • kawałek kopru włoskiego,
  • nać pietruszki,
  • świeży koperek,
  • kilka listków bazylii,
  • 2 ząbki czosnku,
  • oliwa aromatyzowana czosnkiem i suszonymi pomidorami,
  • sól, pieprz,
  • kilka cienkich plasterków cytryny i pomarańczy,
  • cebula pokrojona w ósemki,
  • cytryna pokrojona w ósemki

Wykonanie:

Pstrąga myjemy i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. W miseczce mieszamy posiekany koper włoski, posiekaną pietruszkę oraz koperek, posiekane listki bazylii, posiekany ząbek czosnku i łyżkę oliwy. Rybę dokładnie nacieramy sola oraz pieprzem, do środka wkładamy wcześniej przygotowaną mieszankę oraz kilka plasterków cytryny. Otwór ryby zabezpieczamy plasterkami cytryny i pomarańczy, a całość związujemy grubą nicią bądź spinamy metalowymi wykałaczkami. Na wierzchu ryby układamy plasterki czosnku. Blaszkę lekko natłuszczamy oliwą aromatyzowaną, układamy rybę, którą obkładamy wokół cząstkami cytryny i cebuli. Tak przygotowaną rybę pozostawiamy na 45 minut aby przeszła aromatem ziół. Rybę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni i pieczemy przez około 30 minut.

 

Rybę podajemy z pieczonymi pomidorami  oraz świeżym, chrupiącym chlebem.

 

Więcej przepisów na: www.maxymonium.com

 
 
 
Skontaktuj się z autorem tekstu: M_Celi
Facebook
Google
Wykop
Zgłoś
Wyślij
Drukuj
Komentowanie dozwolone wyłącznie dla zarejestrowanych użytkowników portalu.
ZOBACZ WIĘCEJ
WIĘCEJ +
Autor: Piotr Nowakowski
Wkrótce rozpocznie się modernizacja amfiteatru w czarnoleskim muzeum. Dzi...
Browar Maryensztadt to uznana marka na rynku browarów rzemieślniczych. Ta...
fot.pixabay
O tym, jak ważna dla naszego zdrowia i samopoczucia jest aktywność fizyczna niko...
fot. Urzad Gminy Policzna
W niedzielę, 24 marca, mieszkańcy gminy Policzna mieli okazję uczestniczyć w nie...
fot. Urząd Gminy Policzna
W Policznie powstaje  nowoczesne miejsce pełne atrakcji – jedyne taki...
fot .Urząd Gminy Policzna
19 marca w gminie Policzna odbyło się ważne wydarzenie mające znaczący wpływ na ...
fot. Urząd Gminy Policzna
W Policznie trwają intensywne prace budowlane przy pierwszym w regionie Centrum ...
fot. Urząd Gminy Policzna
Szkoła podstawowa w Policznie oraz budynek użyteczności publicznej w Wilczowoli ...
09 marca 2024 r. (sobota) o godz. 16:00 Ireneusz Domański - Dyrektor Muzeum Jana...
4 marca obchodzimy Światowy Dzień Otyłości. Ten problem dotyka nawet co trzecieg...
fot. Urzad Gminy Policzna
Rakietki w dłoń – pasjonujące zmagania na turnieju tenisa stołowego w Poli...
fot. Urząd Gminy Policzna
Mistrzowie strategii w gminie Policzna – za nami XX Gminny Turniej w Szach...
fot. Urząd Gminy Policzna
13 stycznia w hali sportowo-widowiskowej szkoły podstawowej w Tczowie odbył się ...
fot. Urząd Gminy Policzna
Samorząd gminy Policzna, dbając o komfort i bezpieczeństwo swoich najmłodszych m...
fot. Urząd Gminy Policzna
22 grudnia w Policznie odbyła się sesja Rady Gminy, która jednomyślnie za...
fot. Gmina Policzna
Prawdziwie świąteczna atmosfera w gminie Policzna – szkoły w Czarnolesie i...
fot. Gmina Policzna
Już teraz na placu budowy obok Urzędu Gminy w Policznie widać pierwsze efekty pr...
fot. Gmina Policzna
Jednostka Ochotniczej Straży Pożarnej w Policznie otrzymała zaawansowaną kamerę ...
Zdjęcia: Arkadiusz Sulima burmistrz Zwolenia, Reprezentacja Polskich
W hali sportowej Zespołu Szkół Rolniczo-Technicznych w Zwoleniu już po ra...

Kronika
Zobacz więcej
KONTO UŻYTKOWNIKA
WIĘCEJ +

Login:

Hasło:



Gmina Policzna
Zobacz więcej
MCSW Elektrownia
Zobacz więcej
Ostatnie komentarze
Zobacz więcej
OGŁOSZENIA PREMIUM
WSZYSTKIE +
NA GÓRĘ STRONY +
Nasze serwisy:
Kategorie:
Informacje:
Reklama:
Gazeta Zwolen24 to niezależne medium elektroniczne w Zwoleniu - jako jedyni całodobowo informujemy o wydarzeniach w mieście i regionie. Dzięki rzetelności i szybkości w przekazywaniu informacji oraz przynależności do grupy medialnej każdego dnia odwiedza nas wiele tysięcy czytelników.

Kontakt z redakcją:
tel. 501-572-992 - od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 do 16:00 (poza godzinami pracy istnieje możliwość pozostawienia wiadomości SMS lub MMS)
e-mail: redakcja@zwolen24.pl

Kontakt z działem reklamy: reklama@arpass.pl lub 500-304-413
facebook